ЦРКВЕНИ ХОР

МЕШОВИТИ ХОР ,,СВЕТИ ПРОХОР ПЧИЊСКИ”

      Основан је 1. новембра 1992. године. Хор се састоји од 15 до 20 мушких и женских гласова. Број чланова је променљив, а чине их углавном раковички парохијани. Оснивач и први хоровођа је Ирина Војводић. Њу након три године наслеђује Милена Јанковић, која све до данас води хор.
     Мешовити хор ,,Свети Прохор Пчињски” узима активно учешће у богослужењима сваке недеље и празником. Учествовао је на више такмичења хорова у Београду. Често је гостовао у храмовима Архиепископије београдско-карловачке, као и другим епархијама Српске Православне Цркве. За свој допринос благољепију више пута је одликован захвалницама и дипломама.

ДЕЧИЈИ ХОР ,,СВЕТИ ЂАКОН АВАКУМ”

     Основан је 2003. године. Број чланова је променљив, будући да својим одрастањем чланови прелазе у већи, мешовити хор. Тренутно има 14 чланова. Хор чине, на велики понос, деца чланова мешовитог хора, као и других парохијана. Иако су мали, себе су уписали као велике приложнике и хуманитарце. Нарочито су се истакли учешћем у спотовима у којима се промовише обнова манастира Ђурђеви Ступови.
     Дечији хор „Свети Ђакон Авакум” пева на Литургијама сваке суботе. Учествовао је на неколико такмичења. За свој допринос појању више пута је одликован дипломама.
Сваке суботе и недеље након Свете Литургије оба хора врше пријем нових чланова. Хоровима диригује Милена Јанковић, коју можете контактирати путем следећег броја телефона: 064/800-4567.


У Божићном споту учествују и деца из дечијег хора “Свети Ђакон Авакум”